fbpx

Διαδικτυακές Ομάδες για Γονείς

 

sto keimeno internet group2

Είναι βέβαιο πως σιγά σιγά όλοι αρχίζουμε να  αλλάζουμε τους τρόπους επικοινωνίας μας και  γινόμαστε πιο έμπειροι στη χρήση της τεχνολογίας!  Μέσα στις συνθήκες του εγκλεισμού, όλοι λίγο πολύ μάθαμε να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες και τους αγαπημένους μας μέσω της τεχνολογίας.  Η εξοικείωση με την τεχνολογία δεν μας επιτρέπει πια να ολιγωρούμε και για κάποιες επιμορφωτικές διαδικασίες που ως τώρα οι αποστάσεις και οι χρόνοι δεν μας το επέτρεπαν. 

Είναι κοινωνικό ατόπημα να εκπαιδευόμαστε για τα πάντα και για τον σπουδαιότερο ρόλο στον οποίο η ζωή μας βάζει προγραμματισμένα ή μη, να θεωρείται ότι γνωρίζουμε και να αφηνόμαστε ανεκπαίδευτοι.  Έτσι ο νέος γονιός παραμένει σε ότι κάνουν οι πολλοί, σε ότι έκαναν οι γονείς του, στο ακριβώς αντίθετο και …. αν είναι λίγο πιο ανήσυχος σε ότι διαβάζει σε κάποια βιβλία ειδικών.  Ο συγγραφέας δεν είναι όμως εκεί γύρω να λύσει την απορία, να δώσει το επόμενο βήμα σε κάτι που δεν λειτούργησε όπως περιγράφεται στο βιβλίο.  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μια προσωπική σχέση με έναν ειδικό.  Την πολυτέλεια της προσωπικής αυτής σχέσης μπορεί να μην μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν.  Μια ομαδική όμως; Και μια ομαδική που μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού του καθενός;  Νομίζω πως δεν έχουμε πια δικαιολογίες.  Οι συνθήκες το καλούν και χρειάζεται να ανταποκριθούμε.

 button form1

button martyries4

Σε όλες τις φάσεις της ζωής του παιδιού, οι ανάγκες του συνειδητού γονέα ποικίλουν.  Άλλες οι απορίες του όταν είναι νεογέννητο, άλλες όταν είναι νήπιο, άλλες όταν αρχίσει την αυτονόμησή του σε χώρους όπως ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο  και ασφαλώς άλλες όταν αρχίσει το Σχολείο.  Ας μην αφήσουμε βέβαια απ’ έξω και την ιδιαίτερη περίοδο της εφηβείας που αν ως τότε ο γονιός έχει κάνει καλά τη δουλειά του τα πράγματα είναι αρκετά ευκολότερα.  Οι μαρτυρίες δεν μας πείθουν όμως για κάτι τέτοιο.  Άραγε θέλουμε να παραμείνουμε στην πεπατημένη ή θέλουμε να κάνουμε την διαφορά;

Η προσωπική μου εμπειρία στο θέμα της εκπαίδευσης των γονιών συσσωρεύεται σε μια γνώση που μου δίνουν όχι τόσο η σχετική μακρόχρονη εκπαίδευσή μου, όσο η εμπειρία των 25 χρόνων μέσα στην Ελληνική οικογένεια.  Ο μεγάλος αριθμός των γονέων με τους οποίους έχω μιλήσει, οι αναρίθμητες περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει, οι ομιλίες που εθελοντικά έχω δώσει σε ακροατήρια γονέων σε Σχολεία και όπου αλλού μου ζητήθηκε, καθώς και τα πολλά Σεμινάρια Γονέων που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια, μου δίνουν το δικαίωμα να δηλώνω με ταπεινότητα πως εκτός από το ότι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω,  φαίνεται πως το κάνω και καλά. Μια ματιά στις μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην ίδια σελίδα μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα γιατί αυτοί που παίρνουν τις υπηρεσίες κάποιου έχουν λόγο να μιλούν όχι αυτός που τις δίνει.

Ήρθε η ώρα αυτή η γνώση να ξαπλωθεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Στις διαδικτυακές αυτές συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν  την ευκαιρία να πληροφορηθούν θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν το ρόλο του γονιού από μια πιο συνειδητή σκοπιά.  Οι καιροί απαιτούν περισσότερο από ποτέ να γίνουμε πιο συνειδητοί στο ρόλο μας ως γονείς.

button form1

Συμπληρώνοντας την φόρμα θα δηλώσετε το ενδιαφέρον σας.  Θα λάβετε ένα email (αναζητήστε το και στα ανεπιθύμητα ή σε κάποιες υποκατηγορίες που ειδικά το gmail κάνει) στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα σχετικά με τα διαδικαστικά, τα τεχνικά και  τα οικονομικά.  Στην εποχή της τεχνολογίας όλα αυτά είναι πανεύκολα και δεν χρειάζονται καμία ειδική τεχνολογική κατάρτιση ή προϋπόθεση.

Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

omades2

Οι ομάδες έχουν συγκεκριμένη δομή και ύλη την οποία λαμβάνετε  με την αρχική ενημέρωση.  Θα επαναλαμβάνονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα κάθε εβδομάδα και θα έχουν έως 20 συμμετέχοντες.  

10 ebdomades2

Προϋποθέσεις: Ένας υπολογιστής, tablet ή smart phone, και ιδιωτικότητα ως προς τον χώρο.  Είναι σημαντικό το τελευταίο διότι αυτά που θα ακούγονται δεν χρειάζεται να τα ακούσουν τα παιδιά.  Ας σημειωθεί ότι θα μπορείτε αν αυτό σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα απλά να παρακολουθείτε χωρίς κάμερα και μικρόφωνο ή να συμμετέχετε και με τα δύο φέρνοντας στην ομάδα τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας.  Ευνόητο είναι ότι ενθαρρύνεται το δεύτερο.

20 συνολικά ώρες μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα της καθημερινότητάς σας.  Να αλλάξουν τον τρόπο της αλληλεπίδρασης των παιδιών μαζί σας και μεταξύ τους και να εδραιώσουν μία γνώση που μπορεί να αποβεί καταλυτική για τους γονείς. 

Ogonios mentoras2

 

 

forma eggrafis1

 

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ:  694 59 58 181 

* Εάν βλέπετε την σελίδα από κινητό τηλέφωνο μπορείτε να πατήσετε πάνω στο νούμερο του τηλεφώνου για να μας καλέσετε αμέσως.

ή συμπληρώσετε την φόρμα 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.