fbpx

 Μαρτυρίες Γονιών 

 

 cloud hlektra

Η αγαπημένη Ερατώ πάντα πρόθυμη να μας υποστηρίξει εμάς τους γονείς με τις συμβουλές της και τον υπέροχο τρόπο της. Σ' αυτόν τον δύσκολο καιρό του εγκλεισμού, προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες της, για να μας στηρίξει στο δύσκολο έργο της γονεϊκότητας.  Ας την έχω ακούσει και ας με έχει διδάξει πολλάκις, το να την ακούω είναι μία τεράστια ευκαιρία που δεν αφήνω ανεκμετάλλευτη! Πάντα μου υπενθυμίζει, πάντα με καθοδηγεί, πάντα με συναρπάζουν τα λόγια της! Ευχαριστώ από καρδιάς, Ερατώ! Μας βοηθάς να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. 

 

 

 cloud gianopoyloy3Ξεκίνησα από ένα σεμινάριο με την Ερατώ  για τα όρια και κατάλαβα ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε συμβουλευτική γονέων.  Ενώ ήθελα τα παιδιά μου να είναι υπεύθυνα, να έχουν αυτοπεποίθηση, στην προσπάθεια μου να το πετύχω, έχανα τον έλεγχο, φώναζα κ θύμωνα με συνέπεια να έχω αντίθετα αποτελέσματα. Κάθε φορά που παρακολουθώ μια συνεδρία της ομάδας γονέων συνειδητοποιώ πόσα πράγματα έκανα λάθος γιατί δεν γνώριζα!!!  Θέλω τόσο πολύ να αλλάξω τον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών μου ώστε μεγαλώνοντας να είναι αυτόνομοι κ γεμάτοι αυτοπεποίθηση άνθρωποι κ γνωρίζω πιά ότι η Ερατώ μπορεί να με βοηθήσει!! Τα μαθήματα μαζί της είναι για μένα εμπειρία ζωής!!  Σε ευχαριστώ Ερατώ. Είμαι τυχερή που σε γνώρισα! 

 

 

 

cloud kamitsiΌταν εργάζεσαι με την Ερατώ για ζητήματα που αφορούν γονεϊκές ή και προσωπικές σχέσεις, έχεις τη σιγουριά ότι θα σε βοηθήσει να κάνεις τις υπερβάσεις σου και να οδηγηθείς εκεί που χρειάζεται η κατάστασή σου κάθε φορά. Μαζί της βιώνεις το ταξίδι του κάθε προσωπικού σου "τοκετού" με ασφάλεια, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και θαλπωρή.

 

button form1

 

 

 

cloud azimaΗ εναλλακτική, ζεστή προσέγγιση της Ερατούς, είναι απαραίτητη ακόμα και πριν πάρεις την απόφαση να γίνεις γονιός, πόσο μάλλον όταν έχεις ήδη το δώρο. Ως γονείς μιας 11χρονής υπέροχης κόρης, εμπιστευόμαστε, πως η Ερατώ, είναι εδώ να σου προσφέρει απλόχερα τα "εργαλεία" που χρειάζεσαι ως γονιός, προκειμένου να είσαι έμπνευση για το παιδί σου, μέσα από πολύ αγάπη και ακόμα περισσότερη ελευθερία!  Αν είσαι γονιός, είσαι τυχερός, που μπορείς να απολαύσεις αυτές τις συνεδρίες! Θα ήταν δώρο να τις απολαύσεις και με τον ή την σύντροφο σου! Θα γλυκάνει το μέσα σου! Θα αναγνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου! Θα μάθεις νέους, απλούς μα σπουδαίους τρόπους, να είσαι πραγματικά ο ωφέλιμος και αγαπησιάρης γονιός!

 

cloud mirsini

Σας ευχαριστώ κα Ερατώ από ψυχής για όσα μοιραζόμαστε για το πόσο καλύτερος γονιός γίνομαι έπειτα από κάθε συζήτηση μας!!!

 

 

 

cloud katia2Από την διαδικτυακή ομάδα που παρακολούθησα μέσα στην περίοδο του εγκλεισμού, έχω να καταθέσω ότι ήταν πολύ βοηθητική, ένιωσα ασφαλής γιατί  πήρα "εργαλεία" βοήθειας έτσι ώστε να μπορώ μέρα μέρα, βήμα βήμα, να κάνω λίγο καλύτερη τη σχέσή μου με εμένα και το παιδί μου.  Η δε ομαδική δουλειά είναι εξαιρετικά βοηθητική γιατί σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα και από την μεριά του παρατηρητή και όχι μόνο του πρωταγωνιστή.  Καλή αντάμωση ξανά αγαπημένη Ερατώ.

 

 

cloud floraΔιαβάζοντας το μήνυμα από την Ερατώ μέσα την περίοδο του εγκλεισμού, έκανε την καρδιά μου να σκιρτήσει. Προσφερόταν εθελοντικά να βοηθήσει διαδικτυακά του γονείς στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες. Παρόλο που γνωρίζω την Ερατώ εδώ και χρόνια και προσπαθώ να ακολουθώ την προσέγγιση και τις συμβουλές της με εξαιρετικά αποτελέσματα και δεν αντιμετώπιζα ιδιαίτερες δυσκολίες στην καθημερινότητα με το παιδί μου, κατά την διάρκεια αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών, δήλωσα αμέσως συμμετοχή. Οι συναντήσεις μας με δικαίωσαν. Όπως πάντα ο λόγος της μεστός και ουσιαστικός μιλάει κατευθείαν στην καρδιά. Όσα προτείνει είναι βέβαιο ότι βοηθούν όχι μόνο στην καθημερινότητα με τα παιδιά μας, αλλά και στο να καταλάβουμε καλύτερα και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ευγνώμων για άλλη μία φορά!

 

button form1

 

 

 

cloud stayros2Εκπαίδευση γονέων;;; Τι είναι πάλι αυτό θα ρώταγα πριν δυο χρόνια! Μέχρι που το βίωσα με την Ερατώ!!! Ένα υπέροχο «σχολείο», πραγματικό εργαλείο, για τους γονείς που θέλουν πραγματικά το καλύτερο για τα αγγελούδια τους! Με τρόπο απλό, κατανοητό και εφαρμόσιμο, έλαβα γνώσεις και εμπειρία, ανεκτίμητης αξίας, από μια μετρ του χώρου!

 

 

 

cloud athinaΗ κα Ερατώ Χατζημιχαλάκη προσφέρει με ευθύνη και ενδιαφέρον, τα μέσα, τις οδηγίες για τον αχαρτογράφητο, νέο κόσμο της γονεϊκότητας και μας καλεί να ανακαλύψουμε χωρίς φόβο τον κρυμμένο θησαυρό της ευτυχίας. Με αυτογνωσία, συμπόνια, σύνδεση, ενθάρρυνση, σταθερότητα, ευγένεια γίνεται «μητέρα» μας και φροντίζει να εντοπίσουμε την εσωτερική μας  αλήθεια.  Ευχαριστώ πολύ κα Ερατώ γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε παρέα διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας. Η προσφορά σας ήταν πολύτιμη για εμένα.

 

 

cloud drosoyΩς μητέρα 2 παιδιών τολμώ να πω πως η γνωριμία μου με την κα Ερατώ Χατζημιχαλάκη ήταν ένα δώρο. Όπως λέει και η ίδια και είναι μια από τις πολλές εκφράσεις της που έχουν σφραγιστεί μέσα μου, "Για το σπουδαιότερο ρόλο μας στη ζωή μένουμε ανεκπαίδευτοι". Έτσι λοιπόν λέω κι εγώ πως να μην είναι δώρο όταν γνωρίζεις ένα άνθρωπο που σου δίνει τα κατάλληλα εργαλεία να αναγνωρίζεις και να μεταφράζεις τις συμπεριφορές των παιδιών σου από επιστημονική πλευρά και όχι μόνο! Σύγχρονη, μεθοδική αληθινή και πάνω απ' όλα άνθρωπος! Εύχομαι να την εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι γονείς γιατί πραγματικά οι ομάδες γονέων που παρακολούθησα είναι άκρως βοηθητικές. Ευχαριστώ.

 

 

 

cloud annaΤην αξιοπερίεργη αυτή περίοδο του εγκλεισμού, οι εβδομαδιαίες διαδικτυακές μας συναντήσεις έδωσαν τροφή για ενδοσκόπηση και συνεχή υπενθύμιση του αληθινού μας ρόλου ως γονείς. Πολύτιμη η κάθε σου συμβουλή και καθοδήγηση. Με ευγένεια και σταθερότητα, όπως κάθε καλού μέντορα!  Ερατώ, σ' ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά!

 

 

Διαδικτυακές Ομάδες για Γονείς

 

sto keimeno internet group2

Είναι βέβαιο πως σιγά σιγά όλοι αρχίζουμε να  αλλάζουμε τους τρόπους επικοινωνίας μας και  γινόμαστε πιο έμπειροι στη χρήση της τεχνολογίας!  Μέσα στις συνθήκες του εγκλεισμού, όλοι λίγο πολύ μάθαμε να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες και τους αγαπημένους μας μέσω της τεχνολογίας.  Η εξοικείωση με την τεχνολογία δεν μας επιτρέπει πια να ολιγωρούμε και για κάποιες επιμορφωτικές διαδικασίες που ως τώρα οι αποστάσεις και οι χρόνοι δεν μας το επέτρεπαν. 

Είναι κοινωνικό ατόπημα να εκπαιδευόμαστε για τα πάντα και για τον σπουδαιότερο ρόλο στον οποίο η ζωή μας βάζει προγραμματισμένα ή μη, να θεωρείται ότι γνωρίζουμε και να αφηνόμαστε ανεκπαίδευτοι.  Έτσι ο νέος γονιός παραμένει σε ότι κάνουν οι πολλοί, σε ότι έκαναν οι γονείς του, στο ακριβώς αντίθετο και …. αν είναι λίγο πιο ανήσυχος σε ότι διαβάζει σε κάποια βιβλία ειδικών.  Ο συγγραφέας δεν είναι όμως εκεί γύρω να λύσει την απορία, να δώσει το επόμενο βήμα σε κάτι που δεν λειτούργησε όπως περιγράφεται στο βιβλίο.  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μια προσωπική σχέση με έναν ειδικό.  Την πολυτέλεια της προσωπικής αυτής σχέσης μπορεί να μην μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν.  Μια ομαδική όμως; Και μια ομαδική που μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού του καθενός;  Νομίζω πως δεν έχουμε πια δικαιολογίες.  Οι συνθήκες το καλούν και χρειάζεται να ανταποκριθούμε.

 button form1

button martyries4

Σε όλες τις φάσεις της ζωής του παιδιού, οι ανάγκες του συνειδητού γονέα ποικίλουν.  Άλλες οι απορίες του όταν είναι νεογέννητο, άλλες όταν είναι νήπιο, άλλες όταν αρχίσει την αυτονόμησή του σε χώρους όπως ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο  και ασφαλώς άλλες όταν αρχίσει το Σχολείο.  Ας μην αφήσουμε βέβαια απ’ έξω και την ιδιαίτερη περίοδο της εφηβείας που αν ως τότε ο γονιός έχει κάνει καλά τη δουλειά του τα πράγματα είναι αρκετά ευκολότερα.  Οι μαρτυρίες δεν μας πείθουν όμως για κάτι τέτοιο.  Άραγε θέλουμε να παραμείνουμε στην πεπατημένη ή θέλουμε να κάνουμε την διαφορά;

Η προσωπική μου εμπειρία στο θέμα της εκπαίδευσης των γονιών συσσωρεύεται σε μια γνώση που μου δίνουν όχι τόσο η σχετική μακρόχρονη εκπαίδευσή μου, όσο η εμπειρία των 25 χρόνων μέσα στην Ελληνική οικογένεια.  Ο μεγάλος αριθμός των γονέων με τους οποίους έχω μιλήσει, οι αναρίθμητες περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει, οι ομιλίες που εθελοντικά έχω δώσει σε ακροατήρια γονέων σε Σχολεία και όπου αλλού μου ζητήθηκε, καθώς και τα πολλά Σεμινάρια Γονέων που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια, μου δίνουν το δικαίωμα να δηλώνω με ταπεινότητα πως εκτός από το ότι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω,  φαίνεται πως το κάνω και καλά. Μια ματιά στις μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην ίδια σελίδα μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα γιατί αυτοί που παίρνουν τις υπηρεσίες κάποιου έχουν λόγο να μιλούν όχι αυτός που τις δίνει.

Ήρθε η ώρα αυτή η γνώση να ξαπλωθεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Οι διαδικτυακές ομάδες για γονείς ξεκίνησαν ήδη και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, ασφαλώς και θα συνεχίσουν και το φθινόπωρο.  Στις διαδικτυακές αυτές συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν  την ευκαιρία να πληροφορηθούν θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν το ρόλο του γονιού από μια πιο συνειδητή σκοπιά.  Οι καιροί απαιτούν περισσότερο από ποτέ να γίνουμε πιο συνειδητοί στο ρόλο μας ως γονείς.

button form1

Συμπληρώνοντας την φόρμα θα δηλώσετε το ενδιαφέρον σας.  Θα λάβετε ένα email (αναζητήστε το και στα ανεπιθύμητα ή σε κάποιες υποκατηγορίες που ειδικά το gmail κάνει) στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα σχετικά με τα διαδικαστικά, τα τεχνικά και  τα οικονομικά.  Στην εποχή της τεχνολογίας όλα αυτά είναι πανεύκολα και δεν χρειάζονται καμία ειδική τεχνολογική κατάρτιση ή προϋπόθεση.

Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

omades2

Οι ομάδες έχουν συγκεκριμένη δομή και ύλη την οποία λαμβάνετε  με την αρχική ενημέρωση.  Θα επαναλαμβάνονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα κάθε εβδομάδα και θα έχουν έως 20 συμμετέχοντες.  

10 ebdomades2

Προϋποθέσεις: Ένας υπολογιστής, tablet ή smart phone, και ιδιωτικότητα ως προς τον χώρο.  Είναι σημαντικό το τελευταίο διότι αυτά που θα ακούγονται δεν χρειάζεται να τα ακούσουν τα παιδιά.  Ας σημειωθεί ότι θα μπορείτε αν αυτό σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα απλά να παρακολουθείτε χωρίς κάμερα και μικρόφωνο ή να συμμετέχετε και με τα δύο φέρνοντας στην ομάδα τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας.  Ευνόητο είναι ότι ενθαρρύνεται το δεύτερο.

20 συνολικά ώρες μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα της καθημερινότητάς σας.  Να αλλάξουν τον τρόπο της αλληλεπίδρασης των παιδιών μαζί σας και μεταξύ τους και να εδραιώσουν μία γνώση που μπορεί να αποβεί καταλυτική για τους γονείς. 

Ogonios mentoras2

 

 

forma eggrafis1

 

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ:  694 59 58 181 

* Εάν βλέπετε την σελίδα από κινητό τηλέφωνο μπορείτε να πατήσετε πάνω στο νούμερο του τηλεφώνου για να μας καλέσετε αμέσως.

ή συμπληρώσετε την φόρμα 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.

  

 

 

Ομαδικές Συνεδρίες

 

Συχνά, η προσωπική αναζήτηση μπορεί να γίνει μέσα στα πλαίσια μιας ομάδας. Άνθρωποι, με κοινούς προβληματισμούς κυρίως, συγκροτούν ομάδα υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού και αναζητούν από κοινού λύσεις είτε σε επίπεδο πρόληψης είτε θεραπείας.

Οι ομάδες αυτές λειτουργούν σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση, όπου επί ένα δίωρο με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του ειδικού, οι συμμετέχοντες, αναζητούν τα «έκδηλα» και τα «άδηλα».

-Οι αλλαγές γίνονται σταθερά, ήπια, καθώς καθένας βιώνει την προσωπική αλήθεια τού διπλανού του ανακαλύπτοντας έτσι και τη δική του.
-Θέλοντας και μη, αναλαμβάνει την ευθύνη των συναισθημάτων του.
-Εκπαιδεύεται στην αποδοχή του εαυτού και των άλλων, μαθαίνει να σέβεται τη μοίρα καθενός.
-Αργά αλλά σταθερά μειώνει τις δόσεις τού δηλητήριου της κριτικής, το οποίο συνήθως καταλήγει στην επίκριση του εαυτού και των άλλων.
-Υφαίνονται εξαιρετικές φιλίες ζωής μέσα σε αυτή τη δυναμική.

 

Λειτουργούν Ομάδες Αυτογνωσίας και Ομάδες Γονέων.

Οι ομάδες ξεκινούν τον Οκτώβριο και τελειώνουν τον Ιούνιο.

diloseis symetoxis

 

 

 

Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων

 

Γνωρίζοντας το πόσο ο μέσος Έλληνας γονιός είναι πιεσμένος χρονικά και έχοντας αντιληφθεί πως «θέλει αλλά δεν μπορεί» να παρακολουθήσει ενημερώσεις και ομάδες για Συμβουλευτική γονέων, ξεκινά η πρώτη Διαδικτυακή Ομάδα Γονέων.

 

Πού Πώς και Πότε θα γίνεται;

-Στην άνεση του σπιτιού σου

-Με απλό τεχνολογικό εξοπλισμό που πιθανόν έχεις (υπολογιστή, κάμερα, μικρόφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο)

-Αργά το βράδυ για όσους εργάζονται (Τρίτη 21:00 – 22:30)

-Νωρίς το πρωί για όσους δεν εργάζονται (Παρασκευή 10:00 – 11:30)

 

Δε έχω κανένα πρόβλημα με το παιδί μου. Χρειάζεται να πάρω μέρος;

-Ναι! δεν χρειάζεται να έχεις πρόβλημα για να πάρεις περισσότερο γνώση.

-Ναι! Όταν υπάρξουν τα προβλήματα χρειάζεται περισσότερο χρόνο η διευθέτησή τους.

-Ναι! Αυτός είναι ο σπουδαιότερος ρόλος που καλείσαι να παίξεις στη ζωή θέλεις να κάνεις ότι κάνουν οι πολλοί, ή ότι έκαναν οι γονείς σου;

 

Γιατί να πάρω μέρος;

-Γιατί σε όλα μαθητεύεις για να γίνεις καλύτερος από αυτό που είσαι.

-Για να είσαι ένας εκπαιδευμένος Μέντορας και Προπονητής ζωής.

 

Τι θέματα θα καλύψει αυτή η ομάδα;

-Το πώς χτίζουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού

-Το πώς θέτουμε όριαΤο πώς κάνουμε τη σχέση μας αρμονική

-Το πώς εμπνέουμε τη συνεργασία

-Το πώς μοιραζόμαστε τις ευθύνες κα τις υποχρεώσεις

-Το πώς ο καθένας αναλαμβάνει αυτό που του αναλογεί

 

Πόσο χρόνο διαρκεί;

-Είναι για 3 Ενότητες

-Η κάθε μία έχει 6 συναντήσεις

-Η κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά

-Συνολικά 27 ώρες

 

-Πόσο κοστίζει;

Η κάθε Ενότητα κοστίζει 125 €

(Δηλαδή 125€ για 6 συνεδρίες συνολικά 9 ώρες). Το ποσό εξοφλείτε σε δύο δόσεις

Α. Δόση 75€ με την εγγραφή

Β. Δόση 50€ έως τη λήξη

 

 

  themata1   themata2
   more    more

 

Συνολικά οι συνεδρίες και των τριών Ενοτήτων είναι διάρκειας 27 ωρών και καλύπτουν όλο το φάσμα των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.  

dilosi simetoxis

Δομή: Η κάθε Ενότητα αποτελείται από 6 εβδομαδιαίες συνεδρίες οι οποίες έχουν το μέρος της θεωρίας και το μέρος των ερωτήσεων. Η συμμετοχή σε όλες τις  συνεδρίες είναι απαραίτητη για την συνοχή του προγράμματος.  Αν κάποιος χάσει τη συνεδρία μπορεί να την δει μαγνητοσκοπημένη.

Σειρά Συμμετοχής:  Η σειρά συμμετοχής καθορίζεται ως ακολούθως. Θέμα 1# Ενότητα Α, Θέμα 1# Ενότητα Β, Θέμα 2# Ενότητα Γ. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει μόνο με αυτή τη σειρά μιας και η ύλη έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί σταδιακά προς την πλήρη κατανόηση των εννοιών με σκοπό την αλλαγή συμπεριφορών και συνηθειών.

Διάρκεια Συνεδρίας: Η κάθε συνεδρία είναι διάρκειας 90 λεπτών.

Πρόγραμμα: Υπάρχει πλήρες πρόγραμμα για την κάθε Ενότητα το οποίο μπορεί κανείς να δει εδώ επιγραμματικά. Με την εγγραφή ο συμμετέχων έχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το τι πραγματεύεται η κάθε συνεδρία.   

Σημειώσεις: Οι συνεδρίες συνοδεύονται από σημειώσεις που αποστέλλονται στο τέλος κάθε συνεδρίας.  

Αριθμός συμμετεχόντων : Η κάθε ομάδα μπορεί να έχει έως 20 συμμετέχοντες

  Κόστος συμμετοχής: Θέμα 1#:  Ενότητα Α : 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 90΄ : 125€
    - Ενότητα Β : 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 90΄ : 125€
   Θέμα  2# : - Ενότητα Γ : 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 90΄: 125€

Τρόπος πληρωμής: Το ποσό των 125€ που αφορά την κάθε Ενότητα, εξοφλείται σε δύο δόσεις με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογ/σμό ο οποίος αποστέλλεται με την εγγραφή.

A. Δόση 75€ με την εγγραφή και

Β. Δόση 50€ μέχρι τη λήξη της Ενότητας

 

Τεχνικές προδιαγραφές- υποστήριξη: Απαραίτητος εξοπλισμός laptop ή PC και στοιχειώδεις γνώσεις χρήσης του.  Με την εγγραφή αποστέλλεται στον συμμετέχοντα το πρόγραμμα της πλατφόρμας στην  οποία θα βασιστεί η επικοινωνία.  Η εγκατάσταση γίνεται με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο. Έτσι είναι έτοιμη η υποδομή για την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της παρακολούθησης της Ομάδας που θα επιλέξει ο συμμετέχων. Θα προηγηθεί με ένα τηλεφωνικό ραντεβού τεχνική υποστήριξη για την επιβεβαίωση πως όλα είναι σωστά ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παράλειψη. 


 ΘΕΜΑ 1# «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού» - Ενότητα Α

  Στόχοι: 

3mazi1

Λόγω πολλών αιτημάτων η ενότητα αυτή θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές ημέρες και ώρες.

Μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμά σας.

 triti paraskeyi

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής και θέματα - Ενότητας Α

pinakas1

dilosi simetoxis

ΘΕΜΑ 1# «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού»  - Ενότητα Β

Η Ενότητα Β θα προγραμματιστεί μετά το πέρας της Ενότητας Α οπότε και θα δοθούν οι ημερομηνίες

Θέματα – Ενότητας Β 

pinakas2

   επιστροφή  στα θέματα

 

Θέμα 2# «Θέτοντας όρια» - Ενότητα Γ

Στόχοι

4 pinakakia ola

Οι συναντήσεις για το Θέμα 2# - Ενότητα Γ θα προγραμματιστούν μετά το πέρας της Ενότητας Β του Θέματος 1# οπότε και θα δοθούν οι ημερομηνίες.  

Θέματα Ενότητας Γ

Τα θέματα θα ανακοινωθούν σύντομα

 

 

 

 

Προσωπικές Συνεδρίες

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζει δυσκολίες, αντιξο-ότητες, εμπόδια, απώλειες ή προβληματισμούς καθώς ζει την ζωή που του χάρισε ο Δημιουργός.  Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες έχει διάφορες επιλογές.  Οι επιλογές μπορεί να είναι όσες και οι άνθρωποι.  Υπάρχει όμως ένας γενικότερος διαχωρισμός των επιλογών. Εκείνος που τις χαρακτηρίζει ως Ενεργητικές  ή Παθητικές.

Μια πιθανότητα ενεργητικής επιλογής είναι να συμβουλευτεί έναν ειδικό.

Έναν άλλο άνθρωπο που είναι εκπαιδευμένος….  

-να ακούει. (μερικές φορές μόνο αυτό αρκεί)
-να ακούει ενεργά και βαθιά. (ακούγοντας ενεργά διευκολύνει να βγει στην επιφάνεια αυτό που χρειάζεται, ακούγοντας βαθιά, βοηθά να εντοπιστεί η πραγματική αιτία).
-να διευκολύνει στη διερεύνηση των εμποδίων που ίσως έχουν δημιουργηθεί ή τείνουν να δημιουργηθούν. (αυτά που θεωρούμε εμπόδια είναι η αιτία της δημιουργίας των αδιεξόδων μας, είναι όμως εμπόδια; Και αν είναι θα τα αφήσουμε εκεί να εμποδίζουν το δρόμο μας;)
-να προτείνει εναλλακτικές λύσεις (όταν κάποιος αντιμετωπίζει δυσκολίες τις πιο πολλές φορές οι λύσεις είναι μπροστά του αλλά δεν τις βλέπει. Μήπως ένα πιο καθαρό και ανεπηρέαστο μάτι τις βλέπει;)
-να βγάλει στην επιφάνεια τα λειτουργικά στοιχεία που μπορεί μια δυσκολία να περιέχει. (μέσα σε κάθε εμπειρία υπάρχει πάντα κάτι θετικό, αν εντοπιστεί, τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα).
-να βοηθήσει στην προσέγγιση της προσωπικής αλήθειας που είναι μοναδική. (καμιά φορά η αλήθεια είναι κρυμμένη ή μεταμφιεσμένη και μόνον όταν την αντικρύσουμε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτήν).
-να εντοπίσει πεποιθήσεις που τις περισσότερες φορές ενέγραψαν άλλοι για μας με τη δική μας ανοχή. (τεράστιο φορτίο αποφορτίζεται όταν ανακαλύψει κανείς πως αυτό που κουβαλάει δεν είναι δικό του συμπέρασμα αλλά είναι κάποιου ή κάποιων άλλων).

Από τη μεριά του ο άνθρωπος που βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη ή δύσκολη περίοδο της ζωής του, χρειάζεται πρώτα να θέλει να πορευτεί  προς το δρόμο της συνεργασίας με έναν ειδικό και να αποφασίσει να δοκιμάσει. Δεν είναι «προβληματικός» ή «τρελός» αυτός που αναζητά λίγη βοήθεια από έναν ειδικό.  Αντίθετα είναι υπεύθυνος και τις περισσότερες φορές και αρκετά προνοητικός.  Τα άλυτα θέματα που συσσωρεύονται μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορούν να έχουν πάνω μας και γύρω μας.

Από τη μεριά του ο Οικογενειακός  Σύμβουλος χρειάζεται να δεσμευτεί πως ότι κάνει θα το κάνει με σεβασμό, αποδοχή, κατανόηση και αγάπη.  Να επιθυμεί να περπατήσει για λίγο δίπλα σε έναν άνθρωπο χωρίς να τον τραβά ούτε να τον σπρώχνει προς κάποια κατεύθυνση.  Απλά να υπογραμμίζει τις πιθανότητες που ίσως ο άλλος άνθρωπος αδυνατεί να δει.

Η σχέση αυτή βασίζεται μόνο στην αγάπη. Δεν είναι εμπορική συναλλαγή. Δεν είναι πελατειακή. Δεν είναι δάσκαλου και μαθητή. Είναι ανθρώπινη, συνεργατική, βασισμένη στην ισοτιμία και στον αλληλοσεβασμό…..

Τουλάχιστον όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι.