fbpx

tresa new

 

banner internet group

 

enarksi sxolikis xronias 2020

 

nea seminaria coronoioy

 

 

banner omilies gia goneis

 

 
2 ekdosi

 

 
elpidohori baner
 
 
 
 

 

titlos

 

Γονείς και παιδιά μαζί, διερευνούν τη σχέση και εκπαιδεύονται στη συνεργασία και στην σωστή επικοινωνία, μέσα από  παιχνίδια, παραμύθια και εικαστικά δρώμενα

Γονείς και παιδιά (5-12 χρόνων) ζουν μια διαφορετική εμπειρία με πολλαπλούς στόχους.  Ένας τόσο διασκεδαστικός όσο και εκπαιδευτικός τρόπος να μάθει ο κάθε γονιός τις λίγο πιο βαθιές δυναμικές στη σχέση του με το/τα παιδί/α του, ώστε να μπορεί να επέμβει  επανορθωτικά  με αποτελέσματα εμφανή και γρήγορα σε θέματα όπως :

 

4 tetragona6

  Τα Σαββατοκύριακα αυτά είναι αποτελεσματικά γιατί :

apotelesmatika

mono liges1


 

ΤΟΠΟΣ: Ecastica  Κοραή 54, Μοσχάτο 2ος όροφος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 - 7 και 8 Μαρτίου 2020 - 4 και 5 Απριλίου 2020

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ  10:30 – 17:00 - ΚΥΡΙΑΚΗ  10:30 – 15:30

Ρωτήστε μας για περισσότερα στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 694 59 58 181 

 

times oles 1


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την έγκαιρη κατάθεση του 50%[i] της συμμετοχής σε Τραπεζικό Λογ/σμό.

[i] Εάν για οποιονδήποτε λόγο που οφείλεται στους διοργανωτές ακυρωθεί η δράση, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη. Εάν η ακύρωση γίνει από την πλευρά του συμμετέχοντα σε χρόνο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από την ημερομηνία της δράσης η προκαταβολή επιστρέφεται κατά το ήμισυ. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει σε χρόνο λιγότερο από μία εβδομάδα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.


 Εικαστική διερεύνηση της σχέσης

paola newΗ Πάολα Παρτσαλάκη, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, με εργαλείο την γλώσσα της τέχνης θα βοηθήσει στον εντοπισμό της μοναδικής αλήθειας που κάθε σχέση γονιού – παιδιού έχει.  

Βιογραφικό: Ξεκίνησε σπουδάζοντας τέχνη και εργάστηκε σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ως μέλημά της τη φροντίδα του χώρου διαβίωσης των ανθρώπων τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.
Συνέχισε με παιδαγωγικές σπουδές κατόπιν την κέρδισε η εκπαίδευση των εφήβων με ειδικές ανάγκες και συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της σε σχέση με την ειδική αγωγή είχε ως αποτέλεσμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία όπου πάντρεψε τις δύο μεγάλες αγάπες της, την τέχνη και την ψυχολογία ως εργαλείο έκφρασης, εκπαίδευσης και θεραπευτικής βοήθειας. Κατέληξε στην χρήση της τέχνης για τη διαχείριση συναισθημάτων, δύσκολων καταστάσεων ή απλά αυτοβελτίωσης με στόχο την ολοκλήρωση της συναισθηματικής νοημοσύνης.

 

 

Συμβουλευτική για γονείς

rita2Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, είναι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Ψυχολόγους παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχετικά με τις σχέσεις γονιών – παιδιών, εφήβων, τις σχέσεις ζευγαριού και γενικότερα την οικογένεια. Θεωρώντας πως η Ψυχολογική μόνο διερεύνηση δεν είναι αρκετή και έχοντας την ανάγκη και την επιθυμία να δώσει απαντήσεις σε προσωπικά και συλλογικά ερωτήματα οδηγήθηκε στην διεύρυνση της προσέγγισής της με τρόπους που η παγκόσμια τάση διαμορφώνει οδηγούμενη στην Πνευματική Ψυχολογία. Συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών. Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» που σαν κύριο στόχο του έχει τη φιλοξενία γονιών και παιδιών όπου η διασκέδαση συμπορεύεται με την εφαρμοσμένη γνώση για καλύτερες σχέσεις στην οικογένεια. Περισσότερα στην επιλογή «Βιογραφικό» αυτής της σελίδας allazo.gr

 


 

programma

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

10:30 - ΑΦΙΞΗ

10:30-11:00  ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

11:00 11:30  ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (όλοι μαζί)

11:30 – 13:30 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ (γονείς παιδιά μαζί)

13:30  – 14:30 ΔΙΑΛΕΙΜΑ (για φαγητό)

14:30 – 16:00 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ (συνέχεια)

16:00 – 17:00 ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ (προβληματισμός)

                     ΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (παραμύθι)

17:00 – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΑΣ (όλοι μαζί οδηγίες για το σπίτι)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

10:30 – ΑΦΙΞΗ

10:30 – 11:00 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (μοιραζόμαστε όλοι μαζί)               

11:00 – 13:00 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ

Ενώ οι γονείς της κάθε οικογένειας παίρνουν το υλικό που οι δύο ειδικοί ετοίμασαν αποκρυπτογραφώντας τα δρώμενα της χθεσινής μέρας σε ιδιαιτέρως, οι υπόλοιποι γονείς και τα παιδιά διασκεδάζουν συνεργαζόμενοι παραγωγικά δημιουργώντας ένα συλλογικό εικαστικό έργο.

13:00 – 13:30 ΣΝΑΚ

13:30 – 15:30 ΘΕΩΡΙΑ για τους γονείς

                     ΠΑΙΧΝΙΔΙ για τα παιδιά   

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 694 59 58 181 


 

forma eggrafis

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.