Μεταμορφωτικό Παιχνίδι

Επόμενο παιχνίδι 31/1/2018
Επόμενο παιχνίδι 31/1/2018
Θέσε τα ΟΡΙΑ σου
Πάρε μέρος...

 


 

Ελπιδοχώρι

Ελπιδο-Σαββατοκύριακα
17-19 Νοεμβρίου 2017
Δηλώστε συμμετοχή

Το όραμα

Ελπιδοχώρι - Hopeland

 

www.elpidohori.gr

 

Σε μια πανέμορφη βουνοπλαγιά, μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στην ευλογημένη και ιστορική γη της Αργολίδας,  10 χιλιόμετρα από τις Μυκήνες και 25 από το Ναύπλιο, έχει ήδη ξεπροβάλει το Ελπιδοχώρι

Τι είναι το Ελπιδοχώρι;

Είναι ένα ονειρεμένο κομμάτι γης, εκτάσεως 31 στρεμμάτων που συνορεύει με ένα δάσος.  Διαθέτει πλούσια δασική χλωρίδα όπως διατηρητέα πουρνάρια, (χαρακτηρισμένα έτσι από την Τοπική  Δασική Υπηρεσία), κουμαριές, σκίνα, μια πανέμορφη τεράστια βελανιδιά (φωτογραφία) που είναι ο “φύλακας” του χώρου, αρκετά μεγάλα ελαιόδεντρα και άπειρα βότανα και μυρωδικά.

Είναι ακόμη ένας  χώρος που φιλοξενεί κατόπιν συνεννόησης ομάδες που επιθυμούν να εργαστούν κοντά στη φύση.  Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα, φιλοξενούνται  σε ένα βιοκλιματικό καταφύγιο κατασκευασμένο από ξύλο αχυρόμπαλες και πηλό, βιώνουν την έννοια της ανακύκλωσης σε πολλά επίπεδα και ανακαλύπτουν την ομορφιά που απλόχερα προσφέρει η φύση χωρίς την επιτηδευμένη φαινομενικότητα.

Είναι ένας χώρος που προάγει την δια βίου μάθηση οργανώνοντας διάφορα εργαστήρια  βασισμένα στην διατήρηση, την διάσωση και την διάδοση της γνώσης, στις κατασκευές με μεθόδους που προάγουν την έννοια της ανακύκλωσης αλλά και παραδοσιακών τεχνικών, καθώς επίσης και σε μεταφορά γνώσεων γύρω από διάφορες θεραπευτικές τεχνικές.

Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται  μιαεναλλακτική κατασκήνωση φιλοξενώντας γονείς και παιδιά.  Οι οικογένειες  ζουν για μερικές μέρες,  παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε διάφορα δρώμενα με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την διασκέδαση. 

   • Το σεβασμό στα στοιχεία (Γη, Νερό,  Αέρα, Φωτιά)

   • Την ενθάρρυνση και όχι τον στείρο έπαινο.

   • Τη συνεργασία και όχι την αντιπαλότητα και τον αγώνα για δύναμη και υπεροχή.

   • Τα συνεργατικά  παιχνίδια και όχι τα ανταγωνιστικά.

   • Την ορθή διατροφή.

   • Την επίλυση της σύγκρουσης μέσα από αμοιβαίες και ισότιμες διαδικασίες.

   • Τη συμμετοχή στα κοινά της μικρής κοινωνίας που τα ίδια τα παιδιά  θα συνθέτουν (συμμετοχή στις καλλιέργειες ακόμη και στη μεταποίηση των προϊόντων).

Τι θα μπορούσε να είναι το Ελπιδοχώρι;

   • Θα μπορούσε να είναι ένα οικολογικό χωριό  γιατί κάνοντας τα πιο πάνω, πολύ θα μας αρέσει να κατοικούμε εκεί μόνιμα.  Μια μικρή αυτόνομη οικο-κοινότητα λοιπόν που παράγει και καταναλώνει ότι χρειάζονται τα μέλη της, σεβόμενα τη γη, το περιβάλλον, το νου, τη καρδιά και το σώμα.

Ένας χώρος που αγκαλιάζει τις ανάγκες του ανθρώπου που δεν είναι άλλες από το να ζει κοντά στη φύση ασκώντας το νου, την καρδιά και το σώμα του.

Όλα αυτά και άλλα πολλά… φανερώνονται σιγά – σιγά. 

Όπου και αν οδηγηθεί το όραμα αυτό, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. 

Είμαι ανοιχτή σε συνεργασίες με άλλους συνοδοιπόρους  εναλλακτικής διαβίωσης και αναζήτησης της Αλήθειας.  Μιας αλήθειας που σίγουρα είναι μακριά από τις μεγαλουπόλεις που δημιουργήσαμε με την αγωνία του «έχω» και κοντύτερα στη  γαλήνη του «είμαι».

Ένας χώρος που σκοπό έχει το «εγώ» να το κάνει «εμείς». Ελάτε να το πραγματώσουμε.  Γίνεται!!!

 

Designed by website4u.gr 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.